Un vieil homme victime d’un chat trick : « saccagé d’une manière méchante » | Amsterdam

Un vieil homme victime dun chat trick saccage

En juin, un vieil homme est victime d’une arnaque. Un homme et une femme retirent alors de l’argent de son compte à l’aide de sa carte de débit. Les deux sont en images que l’on peut voir cette semaine dans Bureau 020.

Het slachtoffer wordt op 1 juni gebeld door een zogenaamde medewerker van een postbedrijf. Het bedrijf komt een pakketje leveren, wordt hem verteld. Even later staat er een vrouw aan de deur met een envelop. Het slachtoffer moet een euro bij haar pinnen, wat hij onder protest doet.

Waarschijnlijk wordt zijn pas op dat moment omgewisseld, want even later blijkt er bijna 2000 euro weg te zijn van zijn rekening. Een vrouw pint bij een Geldmaat aan de Pieter Calandlaan 500 euro. Even later gebruikt ook een man een pas. Hij koopt voor 1500 euro aan spullen bij een elektronicawinkel in West.

« Helaas opnieuw een zaak waarin een ouder slachtoffer op een nare manier in de val is gelokt », zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam. « Staat er nou iemand bij jou voor de deur met een soortgelijk verhaal en vertrouw je de situatie niet? Doe de deur dan dicht en schakel de politie in. En dat mag natuurlijk ook als je meer informatie hebt over de twee verdachten in deze zaak. »

Amsterdam

Recevez une notification lorsqu’il y a des nouvelles de/sur Amsterdam

nn-general